Kayıtlar

Kasım, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hesabınızda yeni AdSense arayüzü etkinleştirildi

Resim
Sayn Kullanıcılarımız, Geçtiğimiz hafta yeni AdSense arayüzünün beta sürümnü tüm yayıncılarımızın kullanımına sunmaya baladık ve yeni arayüzün sizin hesabınız için de etkinleştirildiğini bildirmek istiyoruz. Yayıncılarımızdan aldığımız görüşlerin büyük katkı sağladığı bu yeni arayüz, sizlerin AdSense'i kullanarak daha fazla kazanç elde etmenize yardımcı olacak yeni özellikler içermektedir. Bu özellikler, daha çok işlem yapmanıza izin verecek performans verilerine ulaşmanıza, sitelerinizde görüntülenen reklamlar üzerinde daha çok kontrole sahip olmanıza ve de hesabınızı daha verimli bir şekilde yönetmenize yardım edecek özelliklerdir. Yeni arayüz, kazançlarınız ve ödemelerinizle ilgili bilgileri hızla görmenizi, alakalı özellikler bulmanızı ve hesabınızda değişiklikler yapmanızı kolaylaştırır. AdSense hesabınızın görsel olarak yeniden tasarlanmasına ek olarak, ürünümüzdeki yeni özelliklerden bazıları şunlardır:

Adsense İle Değişken Renkli Reklamlar

Resim
Bazı sitelerde sayfayı her yenilediğinizde reklam bloğundaki google reklamlarının tablo, kenarlık, yazı ve link renklerinin değiştiğini görebilirsiniz. Bu reklam çeşidinin faydası ve nasıl yapıldığına ilişkin açıklama aşağıdadır. Google Adsense İle Değişken Renkli Reklam Kurulumu Herşeyden önce bu reklamları sitenize yerleştirmek için kullanabileceğiniz bir google adsense hesabınız olması gerekmektedir. Hesabınız yoksa kendinize bir google adsense hesabı açınız . Değişken renkli reklamları sitenize koymak için yapılması gerekenler sırasıyla aşağıda verilmiştir. 1.) İlk olarak AdSense Kurulumu menüsü altındaki İçerik için AdSense seçeneğine tıklayarak reklam seçim menüsüne geliniz. Girmeniz gereken yer aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Google Adense'ye Nasıl Üye olunur.

Resim
Google'ın adsense sponsorluk sistemine üye olmak için yapmanız gerekenler ve gereksinimler aşağıda sıralanmıştır. Google Adsense Üye Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? İlk olarak çalışır durumda ve belirli bir ziyaretçi potansiyeline sahip (çok fazla olması veya bir sınırda olması şart değil) web sitenizin olması gerekmektedir. - Daha önce adsense hesabınız var vede bu hesabınız belirli gerekçeler ile google tarafından engellendi (banlandı) ise, aynı isim ve bilgilerle google adsense üye olamazsınız. - Bu maddelerin dışında google adsense üye olmak için herhangi bir engel veya şart bulunmamaktadır.

Google Adsense Reklamları ile Paza Kazan

Resim
Web sitelerinizinden para kazanmak için kullanılan ana sponsorlardan bir taneside google adsene'dir. Sitenize gelen ziyaretçilerin, sitenize yerleştirdiğiniz reklamlara tıklaması veya bazı durumlarda gösterim başına bile para kazanabileceğiniz bir sponsordur. En büyük özelliği ise bağlı bulunduğu sayfayı analiz ederek, sayfaya uygun reklamları göstermek, bunun sonucundada daha çok tıklama ve daha çok para kazanmanızı sağlamaktadır. Bu uygulama ile aynı zamanda reklam verenlerinde hedef kitlelere ulaşmasını sağlamaktadır. Google Adsense İle Nasıl Para Kazanabilirim? Adsense ile para kazanmak için yapmanız gereken öncelikle google adsene kayıt bölümü altındaki gerekli açıklamaları okuyarak google adsense üye olunuz. Üyelik işlemleri bittikten sonra yapılması gereken google'ın sizi onaylamasını beklemek olacaktır. Belirtilen linkte gerekli tüm detaylar verilmiştir. Aşağıdaki anlatımlarımız google adsense tarafından onaylandığınız ve bir adsense hesabınızın olduğu

ADnet'i Nasıl Kullanabilirim ?

Resim
Reklamınızı ADnet ile Türkiye'nin en popüler ve değerli portallerinde tıklama başına ödeyerek kolayca yayınlayabilirsiniz. ADnet'i Nasıl Kullanabilirim ? ADnet’te 250 TL’den başlayan kampanya bütçesi ile reklam verebilirsiniz. Reklamınızı ADnet ile Türkiye'nin en popüler ve değerli portallerinde tıklama başına ödeyerek kolayca yayınlayabilirsiniz. Üye Olun. 

Adnet Başarı Hikayeleri

Resim
ADnet 27 Kasım 2007 tarihinde düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zivesi’nde "Küçük bütçelerle nasıl büyük kitlelere ulaştılar ?" isimli panele ev sahipliği yaptı. Bir verip bin kazandıran reklam ADnet ! En uygun bütçe ile hedef kitlenize ulaşın. Çünkü ADnet portallerini ayda 15 milyon kişi sadece tıklamakla kalmıyor, aynı zamanda alışveriş de yapıyor. ADnet portallerini ziyaret edenlerin %75’i üniversite mezunu, %50’si otomobil sahibi, %55’i ücretli çalışan, %12’si kendi işinin sahibi. Kısaca, hedeflediğiniz müşteriler ve kullanıcılar sadece ADnet portallerinde

Adnet Adpop Kazanç Sistemi (Kelime Reklam Fiyat Listesi)

Resim
ADnet Kelime Reklam ürünlerinde tıklama başına ücretlendirme yapılmaktadır. 1-) Metin İçerikli Reklam - Tıklama birim maliyeti 0,30 TL. 2-) Görsel ve Metin İçerikli Reklam - Tıklama birim maliyeti 0,30 TL. 3-) Flash (banner) İçerikli Reklam - Tıklama birim maliyeti 0,40 TL. 4-) Video İçerikli Reklam - Tıklama birim maliyeti 0,50 TL.

Adnet ADnetBiz Sistemi Nedir?

Resim
Türkiyenin en değerli portallerinin üye olduğu ADnet reklam sistemine katılıp ADnetBiz üyesi olabilir ve internet sitenizde ADnet reklamlarını yayınlayabilirsiniz. ADnet reklam sistemiyle Türkiye’nin gelir seviyesi yüksek, en değerli kullanıcılarını sitenize çekin, sitenizin değerini ve müşteri sayınızı artırırken düzenli gelir de elde edin. ADnetBiz Nedir? ADnetBiz her aşamadaki internet sitesi yayıncılarının ADnet reklamlarını internet sitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlamanın hızlı ve kolay bir yoludur. Programa katılmak ücretsizdir.

Adklik İletişim ve Destek Bilgileri

Resim
Posta Adresi Mynet Medya Yayıncılık Uluslararası Elektronik Bilgilendirme Ve Haberleşme Hizmetleri A.Ş. Büyükdere Cad. No:108 Enka Binası Kat:7 Esentepe / İSTANBUL Banka Adı Garanti Bankası Stadyum Mecidiyeköy Şubesi - 439 Hesap Numarası 6298310

Adklik Reklamı Vermenin Avantajları

Resim
Adklik programında, reklam kampanyanızın maliyeti size bağlıdır. Reklamlarınız ziyaretçiler tarafından tıklandıkça fiyatlandırılır. Adklik, yenilikçi bakış açısı ile ürettiği yeni formatlarıyla, farklılık arayışı içerisinde olan reklamverenlere alternatif seçenekler sunar. Reklamverenler, Adtext ve Adsmartlink olmak üzere iki farklı reklam ürünü ile hem içerik alanlarında hem de sitelerin Adklik için ayrılan özel reklam alanlarında reklam gösterimi yapabilirler. Çoklu kategori yelpazesi ile reklamverenler, hedef kitlelerine uygun kategorileri ve buna uygun kelimeleri seçerek reklamlarını en uygun içerikte doğru kitle ile buluştururlar. Reklamverenler, Adklik yayıncı ağı ile Türk internet kullanıcılarının %85 ine ulaşır. Adklik, her geçen gün genişleyen yayıncı ağıyla bu güne kadar Türkiye'nin lider internet portalı Mynet'in yanı sıra Sabah, Maçkolik, Sahadan İnternet Haber, Chip, PCnet gibi birçok dev marka ile işbirliği gerçekleştirmiştir.

Adklik Anahtar Kelime için Açık Artırma

Resim
Anahtar kelime fiyatı nasıl belirlenir? Adtext reklamlarında anahtar kelime fiyatlarını açık artırma sistemine girerek belirlersiniz.Adsamrtlink reklamlarında ise her bir anahtar kelime için sabit tıklama ücreti belirlersiniz. Maksimum Tıklama Ücreti nedir? Maksimum Tıklama Ücreti bir reklamverenin açık artırma sistemini kullanarak bir anahtar kelime için belirlediği maksimum bedeldir. Örneğin, X anahtar kelimesinin tıklama ücreti 0,04 TL. A reklamvereni bu anahtar kelime için 0,5 TL maksimum tıklama ücreti belirledi. B reklamvereni ise daha sonradan aynı anahtar kelime için maksimum tıklama ücretini 1 TL olarak belirledi. Sonuç olarak, o anahtar kelime için B reklamvereni A reklamvereninden daha fazla bir ücret belirlediği için B reklamverenin pozisyonu (reklam görünürlüğü) A'ya göre öncelikli olacaktır.

Adklik'e nasıl başvurulur?

Resim
Adklik'e nasıl başvurulur? Adklik'e http://adklik.com.tr sayfasından Hemen Başvur butonuna tıklanarak başvuru sayfaları doldurularak başvurulabilir. Adklik başvuru sayfalarında reklamveren sırayla reklam kampanyasını hazırlar, bütçesini belirler, ödeme, fatura ve profil bilgilerini verir. Bu bilgiler Adklik ekibi tarafından incelenip değerlendirilir Adklik'e kimler başvurabilir? Adklik'e reklam vermek isteyen tüm bireyler, reklam ajansları ve şirket adına ödeme yapma yetkisi olan profesyoneller başvurabilir. Adklik başvuruları ne kadar süre içinde onaylanır? Adklik başvuruları 1 tam iş günü içinde onaylanır. Onaylandı / Reddedildi epostaları başvuran reklamverene gönderilir.

Adklik Genel Hesap Bilgileri

Resim
Üyelik bilgilerimi nasıl görebilirim ve değiştirebilirim? Üyelik bilgilerinizi görmek ve değiştirmek için öncelikle eposta ve şifre bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sırayla ?Hesap Bilgisi? ve ?Profilim? butonlarına tıklamalısınız. Profil bilgilerimi nasıl düzenleyebilirim? Profil bilgilerini Hesap Bilgileri sayfasındaki Profilim butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz ve buradaki bilgileri düzenleyebilirsiniz. Hesabımı iptal edebilir miyim? Nasıl? Bütçenizin tükenmesi durumunda hesabınız inaktif olacaktır. Kampanyanızı durdurmanız durumunda ise reklamınız inaktif olacaktır. Hesabınızın Adklik sisteminden silinmesini istiyorsanız. http://www.adklik.com.tr web adresinden talebinizi Adklik ekibine lütfen iletiniz. Üyelik şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Şifremi Unuttum? kısayolunu tıklayarak üye girişinde kullandığınız eposta adresinizi ve gizli soruya cevabınızı girmeniz gerekmektedir. Girdiğiniz bu bilgilerin doğru olması durumunda geçici şifreniz eposta adr

Adklik Maliyet ve Bütçe Hesaplamaları

Resim
Adklik'in maliyeti nelerden oluşur? Adklik maliyetiniz tamamen size bağlıdır. Reklamınızın hedefine ulaşmak için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacınız olduğuna ve ne kadar bütçe ayırabildiğinize bağlıdır. Adklik bütçeniz en az 30 TL + KDV olmalıdır. Daha düşük miktarda bir bütçe kabul edilmez. Kampanya maliyetlerimi nasıl takip ederim? Kampanya maliyetinizi sırayla Raporlar ve Finans Raporları kısayollarına tıklayarak takip edebilirsiniz. Günlük/haftalık/aylık bütçe bölümlerimi nasıl değiştirebilirim? Adklik sistemine girerek sırayla Kampanya Yönetimi, İlgili reklam adı ve Kampanyayı Düzenle kısayollarını tıklayarak Gelişmiş Seçenekler arasında yer alan Bütçenin bölünmesi bölümünde daha önceden girdiğiniz bölünme tutarını ve bölünmenin günlük, haftalık veya aylık mı olacağı bilgilerini değiştirebilirsiniz.

Adklik Sahte Tıklama Tespiti

Resim
Geçersiz tıklama nedir? Reklamın insan, otomatik script veya bilgisayar programı tarafından meşru olmayan bir biçimde ve reklamveren açısından tıklama maliyetini, yayıncı açısından ise tıklama gelirini artırma amaçlı olarak tıklanması sahte veya geçersiz tıklama olarak kabul edilir. Geçersiz tıklamalar reklam sistemi tarafından yok sayılır ve geriye dönük olarak reklamveren açısından borçlandırma, yayıncı açısından alacaklandırma yapılmaz. Geçersiz sayılan tıklamaların sebepleri nelerdir? Geçersiz sayılan tıklamaların sebebi suni tıklamalar veya bu etkiyi yaratan her türlü yöntemin kullanılmasıdır. Bu yasak yöntemler aşağıda sıralanmış olup, bunlarla sınırlı değildir:

İnternette Reklam Nedir?

Resim
İnternette Reklam Nedir? Web ve internet aracılığıyla, pazarlama mesajlarının iletilip müşterilerin ilgisinin çekilmesi amaçlanan reklam formuna "İnternette Reklam" (Online Advertising) denir. İnternette reklam çalışmaları, arama motorları sonuçlarındaki yazılı reklamlar, banner reklamlar, reklam ağları ve e-posta pazarlaması olarak örneklendirilebilir. İnternet Reklamlarının Avantajları İnternette reklamın en büyük avantajlarından birisi, bilginin ve içeriğin coğrafya ve zamanla sınırlandırılamamasıdır. İnteraktif reklamcılık, reklamverenler için yepyeni çözümler sunarak, internette reklamı daha çekici hale getirmektedir.

Mynet Adklik Raporlama ve Kazanç Oranları..

Resim
  CPM nedir? 1 CPM 1000 gösterime eş değerdir. CPM reklam ücretlendirme modeli reklamverenin reklam gösterim başına ödeme yapacakları anlamına gelir. Günlük performans raporu nedir? Günlük performans raporu adı üstünde günlük olarak performansınız hakkında size bilgi vermeyi amaçlar. Tarih, gösterim adedi, tıklama adedi, tıklama oranı, ortalama tıklama ücreti, ortalama CPM ve net tutarı bilgilerinizi bu raporda görüntüleyebilirsiniz Kampanya raporu nedir? Kampanya raporu bugüne kadar oluşturduğunuz tüm kampanyaların durumu ve performansı hakkında size bilgi vermeyi amaçlar. Kampanyanın adı, statüsü, gösterim adedi, tıklama adedi, tıklama oranı, ortalama CPM, ortalama tıklama ücreti, net tutar, tahmini tutar bilgilerini bu raporda bulabilirsiniz

Adklik nasıl çalışır?

Resim
Adklik nedir? 1.Türkiye'nin popüler web sitelerinden oluşan Adklik Networkün’deki web sitelerinin, banner ve içerik alanlarında kategori ve anahtar kelime hedefli reklam verilmesini sağlayan online reklam platformudur. Adklik nasıl çalışır? 3. Reklamverenler ya da reklam ajansları, ister online ister Adklik reklam satış temsilcileri aracılığı ile ürünlerine yönelik reklam kampanyalarını oluşturabilirler. 4. Kampanya oluşturulurken, öncelikle reklamınızın yayınlanmasını istediğiniz kategoriyi belirleyip daha sonra, kampanyanıza uygun anahtar kelime seçimi ve maksimum tıklama ücretini belirleyebilirsiniz.

Adklik Reklam Kazanç Sistemi

Resim
Adklik Nedir? Türkiye'nin popüler web sitelerinden oluşan Adklik Networkü’ndeki web sitelerinin, banner ve içerik alanlarında kategori ve anahtar kelime hedefli reklam verilmesini sağlayan online reklam platformudur. Adklik ile Adtext ve Adsmartlink olmak üzere iki farklı reklam ürünü kullanılarak web sitelerinin hem içerik alanlarında hem de Adklik için ayrılan özel reklam alanlarında reklam gösterimi yapılabilir. Nasıl Çalışır? Reklamverenler , ister online ister Adklik reklam satış temsilcileri aracılığı ile ürünlerine yönelik reklam kampanyalarını oluşturabilirler.

Google, İnternet Reklamı Öğretecek!

Resim
Google Türkiye ofisi, gelişen pazarlarda var olmak isteyen KOBİ’lere eğitim vermeye hazırlanıyor. Google Türkiye Ofisi, bu yıl planladığı eğitim çalışmaları ile 6000 KOBİ’ye ulaşmak ve internet reklamcılığı ile ilgili olarak ihtiyaç duydukları her alanda yardımcı olmak için seferber oldu. Ülkemizde internet reklamcılığı, giderek büyüyen bir Pazar haline geldi. Son ölçümlemelere göre tüm reklamlara göre internet reklamları Pazar payını %10′a çıkarmayı başardı. Buradaki en büyük oyuncu ise Google. AdWords hizmeti üzerinden isteyen her şirket veya kişi internete reklam verebiliyor. Bu çalışmaların nasıl yapıldığını, aslında ne kadar kolay ve etkili olduğunu anlatmak için tüm imkanlarını kullanan Google, geçtiğimiz yıl 9 şehirde yaklaşık 900 küçük ve orta boy işletmeye (KOBİ) ulaşarak bu eğitimleri vermişti.